Det fanns massvis att göra i Vietnam! Allt från en typisk strandsemester på en paradisö till ett djungeläventyr med elefantturer och grottutforskning. Massvis av nya smaker och upplevelser väntar dig i orienten.

Besök Hang Sơn Đoòng – Världens största grotta

Visste du att världens största grotta ligger i Vietnam? Den heter Hang Sơn Đoòng, vilket betyder ”bergsflodens grotta” och ligger i Phong Nha-Ke Bang nationalpark, nära gränsen till Laos. En lokal man vid namn Hồ Khanh upptäckte grottan av en slump 1991, medan han jobbade med illegal skogsavverkning. Utan utrustning kunde han inte själv ge sig in i djupet, men han lovade att återkomma en vacker dag.

Många år senare anlände en grupp brittiska forskare till Vietnam för att utforska nya grottor och när de hörde talas om Hồ’s berättelse sökte de upp honom. Han gick med på att visa dem vägen och det visade sig att grottan han upptäckte 18 år tidigare är den största i världen – så stor att den har en egen regnskog inom sig.

Ryan Deboodt gjorde ett besök 2015 och flög igenom grottan med en drönare. Det är en fantastisk åktur, fylld med imponerande vyer av den interna djungeln och grottans olika passager. Här ovan kan du se videon av denna fantastiska plats, men för att verkligen få den fullständiga upplevelsen måste du själv resa till Vietnam!